By Terra -Groeien naar innerlijke eenvoud en harmonie-

Wie zijn wij

‘By Terra’’ vind zijn oorsprong bij enkele mensen die sinds enige tijd actief zijn in het bewuster leven. Bij ons heeft het begin al plaats gevonden en graag willen we meer mensen de hand toereiken. We staan met onze 2 voeten op de grond en regelmatig in de grond, maar zijn groot genoeg om af en toe eens ons hoofd in de wolken te steken.

Kinderen en jongeren zijn ons bekend binnen een bewustere context maar zeker ook in de meer dagelijkse activiteiten zoals onderwijs en jeugdwerk.

Volwassenen hebben gelukkig dezelfde basis en achtergrond als kinderen of jongeren, alleen met wat meer jaren op de teller en ook deuken in de carrosserie.

Onze eigen activiteiten en interesses spreiden zich zeer breed uit: arts& crafts, keukenmagie, natuur avontuur, ceremonies, duurzaam leven, … 

Voor ieder stukje van het leven kunnen we een lichtpuntje geven voor ‘jouw begin’.

Visie

We willen een startpunt zijn om mensen op weg te helpen met het maken van een nieuwe start,  door andere & bewustere keuzes. Waardoor we de ommekeer kunnen maken van een gestresseerd, energieverslindend en onvervuld leven, naar het ervaren van de eenvoudige wonderen in ons leven en het hervinden van de levensvreugde. Het is een bijdrage om de steeds complexere en verstoorde wereld te transferen naar een collectief leven in eenvoud en harmonie.

We doen dit via de kennis over het leven en de natuurlijke wetmatigheden. Ons leven speelt zich namelijk af volgens verschillende gebeurtenissen, sommigen zijn groot, klein, fijn en  andere vervelend. De reactie die volgt is een vraag om het evenwicht terug te herstellen. We omarmen de hele mens, zowel het lichaam, geest als de ziel om terug evenwicht te maken. 

Missie

Als organisatie helpen we kinderen jongeren, adolescenten en volwassenen door middel van vakanties/ weekends/ ervarings -en verdiepingsdagen om te groeien naar meer bewustzijn. 

Zodat we stapsgewijs leren leven in harmonie met onszelf en de wereld rondom ons.

We integreren doorheen de verschillende activiteiten de basispijlers van het leven. Op die manier krijgen ze terug een centrale plaats in ons eigen leven. 

Deze basispijlers zijn: voeding, beweging en levenskeuze, die steeds hand in hand gaan.

Door steeds meer en meer kleine stukken te ontdekken en daarin te groeien gaan we steeds dichter bij onszelf leven. We omarmen liefdevol onze ervaringen, de gebeurtenissen en de scenario’s. Dit zijn dankbare instrumenten waarmee we aan de slag gaan. Via zelfreflectie leren we onszelf beter kennen. Zo krijgen we een steeds gedetailleerder beeld van wie we zijn en wie we zouden kunnen worden.

We creëren een sfeer waarbij je de tijd, plaats en ruimte krijgt om de stilte en rust te vinden in jezelf.  We begeleiden dit op een aangename en ontspannen manier. Iedereen kan op zijn tempo, geleidelijk aan groeien. Het voelt als een veilige cocon waarin wordt afgestemd op zowel het individu, alsook de groep waarin er gewerkt wordt.

Vanuit dat gevoel wordt er een basisvoorwaarde gecreëerd die ervoor zorgt dat je stappen kan zetten in jouw ontwikkeling naar de buitenwereld toe.

Leven vanuit je ware zelf en dit mogen zijn creëert een natuurlijke groepsdynamiek.  Dit vormt het zaadje wat zich kan vertalen in de vorming van ware community en de nieuwe wereld.

Deze ervaring geeft een goede voedingsbodem om in je leven verdere stappen te nemen.

Dit vanuit zelfkeuze en eigen initiatief om de verantwoordelijkheid opnemen van jou stukje dat zich toont.

Eens je meer in lijn leeft met je ware natuur, ontstaat er ook  meer balans en harmonie met je omgeving. Op die manier kan je aan je ware reis beginnen, waar je ook komt, klaar om een  positieve bijdrage te leveren aan een betere wereld.